Selecteer een pagina

Goodies

Offerte

In een Google Doc deel ik de opzet van de offerte die ik vanaf het begin gebruik. Er zijn een paar principes die ik toepas:

  • Geen fluff. De offerte is rechttoe rechtaan. To-the-point.
  • Geef waarde weg. Door in de offerte al waarde te bieden, wil de lezer bewust of onbewust iets terug doen. Dit heet wederkerigheid.
  • Laat zien dat jij weet hoe de problemen opgelost moeten worden. Hiermee kweek je autoriteit.
  • De offerte is scanbaar. Direct in de intro lees je belangrijkste punten. Elk kopje niet langer dan één pagina.
  • Pijn -> Oplossing. Elk pijnpunt dat in het voortraject is besproken noem ik letter. En de oplossing die ik bied.
  • Visuele elementen. Je hebt mensen die op informatie beslissen en mensen die op visuele elementen beslissen. Spreek ze beide aan.
  • Social proof. Laat zien voor welke bedrijven je hebt gewerkt, neem cases op en quotes van mensen met wie je hebt samengewerkt.

Maak je eigen kopie of download het bestand als Word bestand – LINK

Klant Score Spreadsheet

Wil je de juiste klanten aannemen, maar vind je het lastig om te bepalen of een klant goed genoeg matcht met je? Gebruik dan een spreadsheet waarmee je een score geeft aan nieuwe klanten. Gebruik je eigen voorwaarden en ook je eigen formule. Het ene punt kan meer waard zijn voor jou dan de andere. Dit document geeft meer een aanzet voor een model dat je je eigen kunt maken.

Maak je eigen kopie of download het bestand als spreadseet bestand – LINK

Pensioenberekening

Bereken met dit bestand wat je rendement is (met en zonder inflatie) op je beleggingen tot je pensioen. Op het tweede tabblad bereken je wat het effect is op je vermogen als je geld onttrekt van je opgespaarde vermogen.

Maak je eigen kopie of download het bestand als spreadsheet bestand – LINK

Kickback Deal Spreadsheet

Heb je zelf geen tijd en maak je commissiedeals met andere partijen? Of werk je samen met partijen die aanvullende diensten leveren, die je klanten aanbrengt in ruil voor commissie? Laat ze deze spreadsheet invullen, zodat jij weet wat is gefactureerd en jij vervolgens commissie kunt factureren – LINK